4 iunie, 07:38
1 619
9
Mureşan i-a amintit lui Chicu despre pașaportul românesc: M-a întristat
4 iunie, 07:38
1 619
9

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM, Siegfried Mureşan, a comentat, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, ultimele declaraţii ale prim-ministrului R. Moldova, Ion Chicu, în adresa sa.

Colaj: știri.md

Oficialul a spus că astfel de declaraţii sunt mai nefireşti între două ţări prietene şi de neînţeles între două state care au o istorie comună, transmite Știri.md cu referire la TVRMoldova.md.

„Postarea premierului nu m-a afectat în niciun fel personal, m-a întristat modul când a vorbit despre România, fiindcă ştiu că în ultimii ani mereu România a ajutat R. Moldova, cetăţenii R. Moldova şi vom continua să facem acest lucru.

M-a întristat postarea sa pentru că, tocmai în această perioadă care pe ambele maluri ale Prutului ne luptăm cu COVID-19, Guvernul de la Bucureşti a spus că o parte dintre echipamentele ce am reuşit să le achiziţionăm pentru România trebuie să meargă la românii de peste Prut şi a venit un convoi întreg de echipamente şi cu personal.

M-a întristat că a vorbit urât despre România care este ţara tuturor românilor, care este ţara al cărui paşaport îl are şi Ion Chicu”, a spus europarlamentarul român.

Siegfried Mureşan a afirmat că România este mai mult decât un stat vecin pentru R. Moldova, iar din acest considerent acele declaraţii au stârnit dezamăgirea multora în raport cu premierul Chicu.

„MAE de la Bucureşti a spus exact ce Bucureştiul a simţit. MAE român nu ar fi reacţionat dacă acele declaraţii ar fi fost fireşti, ele sunt nefireşti între două ţări vecine, sunt mai nefireşti între două ţări prietene şi mai sunt de neînţeles între două state care au o istorie comună, tradiţii comune şi unde trăiesc români de ambele maluri ale Prutului”, a menţionat Siegfried Mureşan.

Știri.md amintește că premierul țării noastre, Ion Chicu, a atacat dur șeful delegației Parlamentului European la Comitetul de Asociere UE-Moldova, Siegfried Mureșan, și România, despre care spune că „geme de cea mai mare corupție din Europa”.

Ulterior, MAE al României a venit cu o reacție.

Citește și:

Opinie: Prostie foarte mare. Atacul lui Chicu va fi perceput ca pericol

Ambasadorul R. Moldova, convocat la Ministerul de Externe al României

Eurodeputat, despre atacul lui Chicu: E o comandă de pe alte meleaguri

Reniță, despre declarațiile lui Chicu: Se impune demiterea in corpore

Chicu, sfătuit să renunțe la cetățenia română după o replică pe Facebook.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter