main logo
1861

Ion Chicu: România geme de cea mai mare corupție din Europa

Premierul Ion Chicu a lansat un atac dur asupra României după ce europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, a criticat Guvernul de la Chișinău, că ar întârzia în adoptarea reformelor necesare disbursării următoarei tranșe din ajutorul acordat R. Moldova de UE.

Ion Chicu: România geme de cea mai mare corupție din EuropaFoto: știri.md

În opinia lui Chicu, România geme de cea mai mare corupție din Europa, iar criticele aduse Moldovei sunt "atacuri concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei", transmite Știri.md.

Totodată, premierul consideră ce Siegfried Mureșan nu ar trebuie să se dea cu părerea, dat fiind faptul că România nici măcar nu poate face numărului de bolnavi cu COVID-19.

"Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români, oploșiți prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi... Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de "adus mingi" buni...

Ce-ai făcut, june, în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Şi medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal.

Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea Guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc", spune lui Ion Chicu.

Menționăm că eurodeputatul Siegfried Mureșan a declarat că Guvernul R. Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19, fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor.

Știri.md amintește că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 127 de cazuri noi de COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării