main logo
3613

Chicu, sfătuit să renunțe la cetățenia română după o replică pe Facebook

Prim-ministrul moldovean Ion Chicu, care deține și cetățenia României, ar trebuie să fie lipsit de actul românesc.

Chicu, sfătuit să renunțe la cetățenia română după o replică pe FacebookFoto: știri.md

De această părere este președintele PMP, europarlamentarul, Eugen Tomac, ca o reacție la atacul de astăzi al premierului la adresa șefului delegației Parlamentului European la Comitetul de Asociere UE-Moldova, Siegfried Mureșan, și a României despre care spune că „geme de cea mai mare corupție din Europa”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„După atacurile de astăzi ale premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române. Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău”, a reacționat Tomac.

Președintele PMP îl acuză pe Chicu că ar fi un exponent al Federației Ruse care atacă România și Uniunea Europeană.

„Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din Republica Moldova statutul de slugă.

Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, se mai arată în reacția lui Eugen Tomac.

În același timp, președintele Partidului Naţional Liberal (PNL) filiala Republica Moldova, Adrian Dupu, i-a recomandat premierului moldovean să renunțe la cetățenia României.

„Prim-ministrul Moldovei, Ion Chicu, o ia pe urmele Vioricăi Dăncilă și ne numește “ăștia”. Bineînțeles, fiind puțin mai analfabet decât Veo, el scrie “ăștea”.

Nu știu unde s-a aflat Chicu în ultimii ani, dar aș vrea să îl informez că datorită europarlamentarilor PNL, în frunte cu Siegfried Mureșan, Republica Moldova a primit cel mai mare suport posibil din partea Uniunii Europene.

Domnule Chicu, dacă “băiețașii ăștea români” suntem niște ratați, iar România e așa de rea, ai un pic de demnitate și renunță la cetățenia română”, a scrie Adrian Dupu pe o rețea de socializare.

Menționăm că Ion Chicu a venit cu o replică dură după ce Siegfried Mureșan a criticat modul în care Guvernul a gestionat criza COVID-19 și a implementat reformele.

„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni…”, a scris șeful Guvernului.

„Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâți.

Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”, a mai scris Chicu pe Facebook.

Amintim că nu este prima oară când prim-ministrul îl critică pe Siegfried Mureșan.

La începutul lunii aprilie curent, Ion Chicu a întreabat cine este europarlamentarul Siegfried Mureșan, chiar dacă acesta ocupă funcția de președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

Acum o săptămână, Chicu l-a jignit din nou pe europarlamentar. „Face politică. Alt rost în viață nu și-a găsit”, a comentat oficialul moldovean.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării