main logo
915

Reniță, despre declarațiile lui Chicu: Se impune demiterea in corpore

Deputatul Iurie Reniță susține că declarațiile denigratoare ale premierului Ion Chicu la adresa României ar trebui să ducă la demisia in corpore a actualei guvernări.

Reniță, despre declarațiile lui Chicu: Se impune demiterea in corporeFoto: agora.md

Într-o postare pe pagina sa de facebook, parlamentarul scrie că prin asemenea gesturi se este pusă în aplicare terminologia ideologică a Komintern-ului și a "glorioasei URSS" vis-a-vis de România, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„După declarațiile incalificabile și total iresponsabile ale prim-ministrului Ion Chicu, susținut de coaliția PSRM și PD, în frunte cu Igor Dodon, Pavel Filip și Dumitru Diacov, se impune o demitere in corpore a acestei guvernări antiromânești și antieuropene.

Limbajul suburban și bădărănesc al lui Igor Dodon este perpetuat de către discipolul și subalternul său, Ion Chicu. Profund regretabil că aceste persoane și forțe politice conduc astăzi Republica Moldova.

Este utilizată și pusă în aplicare terminologia ideologică și politică din perioada naftalinizată a Komintern-ului și a "glorioasei URSS" vis-a-vis de România.

Ura patologică față de tot ce-i românesc și proeuropean din partea lui Dodon și Chicu îi descalifică în cel mai dezonorabil mod și confirmă calitatea acestora de conserve rusești.

Cu certitudine că aceste persoane nu ne reprezintă pe noi. P.S. Oare ce are a spune "românul de gardă" Pavel Filip, care susține această majoritate parlamentară antiromânească?

Stabilitate guvernamentală și "parcurs european" de dragul compromiterii și defăimării României și a românilor, inclusiv a celora din Republica Moldova?!”, scrie deputatul.

Amintim că, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris că Guvernul actual al R.Moldova a eșuat în implementarea reformelor, premierul Ion Chicu a publicat un text ofensiv la adresa acestuia, utilizând calificative și un limbaj non-diplomatic, agresiv.

Mai mult, în postare, prim-ministrul aduce critici și României, scriind că aceasta „geme de cea mai mare corupție din Europa”, asta în condițiile în care Guvernul de la București a oferit o donație de aproape 3,5 milioane de euro pentru R.Moldova în lupta cu COVID-19.

Textul premierului a fost criticat de mai mulți parlamentari, iar Ministerul român de Externe a emis o reacție dură, în care scrie că asemenea declarații „sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării