main logo
1834

Detalii despre eliberarea cetățenilor răpiți. Ce spune MAI

Reprezentanții Ministerului Afacerilor(MAI) Interne anunță eliberarea angajatului IP Florești și a altui cetățean, angajat al Agenției Servicii Publice(ASP), răpiți miercuri, 7 octombrie, de către așa-numitele forțe de ordine din regiunea transnistreană, au fost eliberați.

Detalii despre eliberarea cetățenilor răpiți. Ce spune MAIFoto: zdg.md

Totodată, nu se cunoaște nimic despre celelalte două persoane, întrucât președintele comisiei parlamentare „Comisia securitate națională, apărare și ordine publică”, Alexandru Jizdan, a declarat joi, 8 octombrie, că pe parcursul zilei de miercuri, 7 octombrie, în total, patru persoane au fost răpite de către așa-numitele forțe de ordine din stânga Nistrului, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Informația a fost făcut publică de către purtătoarea de cuvânt a MAI, Alina Zbancă.

„A fost eliberat angajatul IP Florești și încă un cetățean, care este angajat al ASP, dar acesta nu este Adrian Glijin”, susține Zbancă.

Într-o notă informativă MAI anunță că, structurile speciale ale Ministerului, împreună cu alte instituții responsabile în gestionarea acestui caz, au întreprins toate măsurile necesare pentru eliberarea cetățenilor moldoveni, sechestrați la 7 octombrie din orașul Camenca.

Reprezentanții Ministerului dau asigurări că moldovenii sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și despre rezultatele anchetei vor informa opinia publică ulterior.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Și secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci a declarat că ministerul s-a autosesizat. ”La maxim am mobilizat toate forțele disponibile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări în privința acestui caz, iar astăzi, 8 octombrie, a anunțat că încă un polițist a fost răpit.

Citește și: SIS i-a identificat pe răpitorii KGB-iști ai polițistului de la Florești

Citește și: MAI: Cetățenii R. Moldova, răpiți de forțele de la Tiraspol au fost eliberați

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării