main logo
8944

Oficial: Încă un bărbat a fost sechestrat de securiștii de la Tiraspol

Încă un moldovean ar fi fost răpit ieri, 7 octombrie, de forțele de la Tiraspol, bărbatul fiind bănuit de acțiuni pretins ilegale.

Oficial: Încă un bărbat a fost sechestrat de securiștii de la TiraspolColaj: știri.md

Despre aceasta a anunțat Ministerul de Interne (MAI) al R. Moldova, transmite Știri.md.

''Noaptea trecută, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții.

Aceste acțiuni au încălcat flagrant drepturile omului, neavând la bază un act care ar motiva și justifica aceste verificări ilegale.

Toate faptele sunt examinate și documentate sub aspect penal în cadrul anchetei inițiate de Procuratură în comun cu MAI și SIS.

Din materialele acumulate, pe parcursul zilei de ieri, se cunoaște că polițistul a fost răpit și dus în orașul Tiraspol, iar la moment se întreprind toate măsurile pentru a fi identificat locul aflării acestuia.

Totodată, comunicăm că pe parcursul zilei de 7 octombrie a mai fost înregistrat un caz similar cu un locuitor din Camenca, care la fel a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale.

Ca urmare, a fost luată decizia de a fi instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile de gestionarea acestui caz.

Vom întreprinde toate măsurile necesare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să fie eliberați necondiționat, iar persoanele implicate să fie atrase la răspundere penală pentru faptele ilegale'', se arată în comunicat.

Ulterior, șeful Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Parlament, Alexandru Jizdan, a precizat că, de fapt, sunt 4 cetățeni răpiți, iar în afară de polițistul Andrei Amarfi, niciunul dintre cei răpiți nu este angajat al Ministerului de Interne.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care în dimineața de miercuri, 7 octombrie, au participat la răpirea ofițerului de poliție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării