main logo
7626

Oficial: 4 persoane au fost răpite de securiștii din stânga Nistrului

Alexandru Jidan, președintele Comisiei securitate națională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, anunță despre răpirea a patru persoane, în total, dintre care două din Camenca, de către angajații ministerului securității de la Tiraspol.

Oficial: 4 persoane au fost răpite de securiștii din stânga NistruluiFoto: publika.md

Este vorba despre un polițist, un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP) și alte două persoane despre care nu se cunoaște practic nimic, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-o conferință de presă, Alexandru Jizdan a menționat că a fost convocată ședința Comisiei pe care o reprezintă, s-a raportat despre faptul că operațiunea de răpire este una organizată cu implicarea trupelor speciale. „Noi suntem profund îngrijorați de acest incident foarte grav. Noi considerăm că au fost depășite toate liniile roșii”, a adăugat Alexandru Jizdan.

Persoanele răpite sunt deținute în izolatoarele din Tiraspol. Ele au fost răpite de persoane în aceleași uniforme, chiar și cu același automobile, li s-a pus saci pe cap saci și au fost duși într-o direcție necunoscută. Iar motivul reținerii ar fi „spionajul”, a precizat deputatul.

Potrivit Cristinei Lesnic, viceprim-ministru pentru reintegrare, în Comisia Unificată de Control există deja o sesizare cu privire la răpirea lui Andrei Amarfi. Răpirea celorlalți trei cetățeni a avut loc în noaptea de 7 spre 8 octombrie, de aceea, în regim de lucru va fi comunicat în sesizări cu privire la încălcarea abuzivă a drepturilor omului.

Despre acest caz au fost informați toți partenerii internaționali în formatul „5+2”. S-a discutat pe platforma OSCE de la Viena. O sesizare a fost transmisă și la adresa Tiraspolului, dar un răspuns încă nu a parvenit. Potrivit Cristinei Lesnic, situația respectării drepturilor omului pe timpul pandemiei în regiunea transnistreană a degradat.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Și secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci a declarat că ministerul s-a autosesizat. ”La maxim am mobilizat toate forțele disponibile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări în privința acestui caz, iar astăzi, 8 octombrie, a anunțat că încă un polițist a fost răpit.

Citește și: SIS i-a identificat pe răpitorii KGB-iști ai polițistului de la Florești

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării