main logo
1233

Reacția PG în cazul polițistului răpit de separatiștii de la Tiraspol

Procuratura Generală (PG) a venit cu o reacție după ce un angajat al Inspectoratului de Poliție Florești din cadrul IGP a fost răpit în această dimineață de către mascații așa-zisului KGB transnistrean (departamentul securității de la Tiraspol).

Reacția PG în cazul polițistului răpit de separatiștii de la TiraspolFoto: știri.md

Într-un comunicat remis presei, PG menționează că Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN, transmite Știri.md.

Cazul a avut loc în această dimineață, când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

"În prezent sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complete şi obiective a circumstanţelor cazului cercetat şi tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate", menționează PG.

Pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării