main logo
1866

MAI: Cetățenii R. Moldova, răpiți de forțele de la Tiraspol au fost eliberați

Cetățenii Republicii Moldova, sechestrați la 7 octombrie din orașul Camenca, au fost eliberați.

MAI: Cetățenii răpiți de forțele de la Tiraspol au fost eliberați

Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Interne, transmite Știri.md.

Într-un comunicat remis presei, MAI menționează că cetățenii eliberați sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și despre rezultatele anchetei instituţia va informa opinia publică ulterior.

"Angajații MAI vor asigura mereu securitatea cetățenilor săi, intervenind prompt de fiecare dată, pentru ca legea să fie respectată în deplină măsură, sub toate aspectele și formele ei, inclusiv pe termen lung în raport cu cazurile de acest tip. Indiferent de timpul care trece de la comiterea unor infracțiuni înregistrate.

Avertizăm forțele străine ordinii de drept să se abțină de la provocări de acest fel, fiindcă orice acțiune ilegală poate primi o reacție adecvată, dar în strictă conformitate cu legea RM. Interesul nostru comun rămâne a fi pacea, securitatea oamenilor și stabilitatea în regiune. Iar mai presus de orice, trebuie să fie bunul simț uman și moral", se arată în comunicat.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Și secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci a declarat că ministerul s-a autosesizat. ”La maxim am mobilizat toate forțele disponibile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări în privința acestui caz, iar astăzi, 8 octombrie, a anunțat că încă un polițist a fost răpit.

Citește și: SIS i-a identificat pe răpitorii KGB-iști ai polițistului de la Florești

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării