main logo
1814

Precizările MAI: Pe hainele celor care au răpit polițistul scria КГБ

După ce în această dimineață Inspectoratul de Poliție Florești a fost alertat despre dispariția polițistului Andrei Amarfi, Ministerul Afacerilor Interne anunță că s-a autosesizat.

Precizările MAI: Pe hainele celor care au răpit polițistul scria КГБColaj: știri.md

Astfel, MAI a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției, transmite Știri.md

Potrivit informațiilor, cea care a anunțat oamenii legii despre răpirea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, a fost soția acestuia. 

Femeia le-a spus oamenilor legii că soțul său a fost răpit de acasă de către niște persoane necunoscute, cu cagule pe cap și îmbrăcate în haine cu inscripția „КГБ”. Acesta a fost urcat într-un automobil deocamdată și dus într-o direcție necunoscută.

MAI precizează că marca automobilului cu care a fost răpit polițistul este deocamdată necunoscută. 

După recepționarea informației, imediat au fost dispuse acțiunile procesuale de investigare a cazului, constatându-se faptul că polițistul a fost răpit.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției.

Totodată, despre acest caz a fost informată Comisia Unificată de Control și Biroul pentru Reintegrare.

Suplimentar, pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal în baza art. 164, aliniat 2 „Răpirea unei persoane” și art. 351, alin. 2 – „ Uzurparea de calități oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova.

MAI menționează faptul că polițistul răpit activează în Serviciul interacțiune comunitară al Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție din Florești.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care în dimineața de miercuri, 7 octombrie, au participat la răpirea ofițerului de poliție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării