main logo
1784

Demisia lui Oboroc: Fostul șef al Serviciului 112 a contestat decizia

Liviu Oboroc, fostul șef al Serviciului 112, demis în urma scandalului generat de moartea cuplului din Căușeni, blocat în nămeți, a solicitat strămutarea cauzei în care cere restabilirea în funcție. Până la o decizie a Curții de Apel Chișinău, litigiul său împotriva Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării a fost pus pe stop în instanța de fond.

Demisia lui Oboroc: Fostul șef al Serviciului 112 a contestat deciziaFoto: anticoruptie.md

Pe data de 29 noiembrie 2023, premierul Recean a cerut demisia lui Liviu Oboroc, după ce două persoane au fost găsite fără suflare într-un automobil blocat în nămeți, în apropiere de satul Coșcalia, raionul Căușeni, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

Echipele de intervenție au ajuns la mașină a doua zi de la recepționarea apelului la 112, atunci când cei doi soți erau deja morți.

„Condoleanțe familiilor celor care au decedat în rezultatul intemperiilor. Acum, statul trebuie să se asigure că poate salva oamenii chiar când ei își neglijează siguranța proprie. Până Procuratura se va clarifica cu situația din 26-27 noiembrie, solicit demisia directorului de la Serviciul 112. Am constatat că 112 se ocupă doar de pasarea informației, în loc să ia cazul, să-l urmărească cap-coadă, să se asigure că problema este soluționată, să se asigure că lucrurile sunt duse la capăt, el pur și simplu pasează informația”, a spus atunci premierul.

Tot la 29 noiembrie, un ordin de demisie pe numele lui Oboroc a fost semnat de către ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

De la 1 ianuarie 2024, Serviciul de urgență 112 a trecut din gestiunea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Știri.md amintește că două persoane au decedat într-un automobil blocat în nămeți. Cadavrele acestora au fost găsite luni dimineață, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, raionul Căușeni.

Sora bărbatului a declarat că fratele ei împreună cu soția s-au pornit la ea pentru a-i aduce un telefon ca să poată suna în caz de urgență.

Totodată, Serviciul de Urgență 112 a confirmat că a recepționat un apel din partea cuplului.

Fiica și ginerele cuplului susțin că tragedia putea fi evitată dacă autoritățile reacționau prompt.

În urma urgiei care a luat viața oamenilor, premierul Dorin Recean a cerut demisia șefului Serviciului de Urgență 112.

Oboroc a declarat că nu își va depune demisia benevol. La scurt timp, Dumitru Alaiba a emis un ordin de demisie a acestuia.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării