main logo
6102

Liviu Oboroc, demis din funcția de director al Serviciului 112

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Liviu Oboroc, demis din funcția de director al Serviciului 112Foto: Simbol

Demisia directorului Serviciului 112 a fost cerută de premierul Dorin Recean în contextul cazului de la Căușeni, în care două persoane au fost depistate moarte într-o mașină blocată în nămeți, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

„Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și cum ar trebui să funcționeze un asemenea serviciu. Și noi avem multe exemple în țări, să spunem, mai avansate, în care acest serviciu este într-adevăr eficient și nu se ocupă doar cu transmiterea informației dintr-o parte în alta. Ci își îndeplinește funcția de bază, care este să ajute să salveze cetățenii în situații periculoase, complicate”, a declarat Dumitru Alaiba.

De la 1 ianuarie 2024, Serviciul de urgență 112 urmează să treacă din gestiunea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Doi oameni au decedat într-un automobil blocat în nămeți. Cadavrele acestora au fost găsite în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, raionul Căușeni.

Sora bărbatului a declarat că fratele ei împreună cu soția s-au pornit la ea pentru a-i aduce un telefon ca să poată suna în caz de urgență.

Totodată, Serviciul de Urgență 112 a confirmat că a recepționat un apel din partea cuplului.

De asemenea, un bărbat a fost depistat mort noaptea trecută, pe un traseu din raionul Criuleni.

Cu declarații despre cazul de la Coșcalia a venit și ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul unei conferințe de presă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării