main logo
5644

Declarațiile ministrului de Interne privind tragedia de la Coșcalia

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros, a făcut primele declarații de presă după ce două persoane au fost găsite îngropate cu tot cu automobilul lor în zăpadă, la o zi după ce au început ninsorile abundente în Republica Moldova.

Declarațiile ministrului de Interne privind tragedia de la CoșcaliaFoto: Captură de ecran

„Aproximativ la orele 12:00, automobilul se împotmolește între satele Florica și Coșcalia. În jurul orelor 14:20, o rudă a șoferului și alte două persoane merg la automobilul blocat și stabilesc că nu vor putea scoate mașina cu forțele proprii. Șoferului i s-a propus să meargă cu ei în sat, însă șoferul a spus că a chemat deja un mijloc de tractare, un tractor din satul Coșcalia, și la scurt timp va fi tractat și va putea continua deplasarea”, spune Adrian Efros, transmite Știri.md

14:58 - a fost făcut primul apel al șoferului la 112 în care anunță că s-a blocat. Operatorul 112 i-a transmis numărul de contact al responsabililor de la SA Drumuri. 

15:37 - șoferul sună o rudă și roagă să-i aducă haine groase. Ruda a mers și i-a adus haine. Șoferul și pasagerul au încercat să meargă în sat, dar pasagerului i s-a făcut rău și s-au întors în mașină. 

16:48 - echipa de intervenție din cadrul IGSU Căinari pleacă pentru intervenție spre Coșcalia, unde erau blocate mai multe mașini. 

16:56 - al doilea apel la 112, în care șoferul informează că în mașină intră gaze de eșapament. Operatorul 112 anunță că echipele încearcă să ajungă, a întrebat dacă au nevoie de ambulanță, la care șoferul a răspuns că nu au nevoie. Operatorul îi spune șoferului să iasă la traseu dacă are posibilitate.

17:17 - echipa IGSU informează că stratul de zăpadă e mare și va dura mai mult timp deszăpezirea. Ginerele șoferului a apelat în tot acest timp de șase ori la 112.

17:41 - al treilea apel la 112 de către șofer, care anunță că soției îi este rău și are nevoie de o ambulanță. Operatorul 112 a transmis informația.

17:49 - al patrulea apel la 112, șoferul spune că poate deschide doar o ușă a automobilului, pentru a ieși din el.

„Poliția a deschis anchetă pe acest caz. Procuratura a deschis dosar penal pe această cauză pentru a identifica deja toate procesele și toate interacțiunile care au avut loc interinstituțional în detaliu”, spune Efros. 

Fiind întrebat cine se face responsabil de acest caz, ministrul a răspuns: 

„Eu am menționat că noi am pornit anchetele de serviciu pe procese. Cazul de urmărire penală este deschis de către Procuratura și IP Căușeni. Eu nu pot să mă expun. Eu am comunicat societății care au fost acțiunile întreprinse de către instituțiile statului și care au fost problemele operaționale în acest caz”.

Știri.md amintește că două persoane au decedat într-un automobil blocat în nămeți. Cadavrele acestora au fost găsite azi-dimineață, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, raionul Căușeni.

Sora bărbatului a declarat că fratele ei împreună cu soția s-au pornit la ea pentru a-i aduce un telefon ca să poată suna în caz de urgență.

Totodată, Serviciul de Urgență 112 a confirmat că a recepționat un apel din partea cuplului.

De asemenea, un bărbat a fost depistat mort noaptea trecută, pe un traseu din raionul Criuleni.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării