main logo
28689

Ce spun fiica și ginerele cuplului decedat la Căușeni: Noi i-am găsit

Se întorceau acasă, la Sângera, de la o înmormântare din raionul Căușeni, locul lor de baștină, dar au murit în drum, în propria mașină rămasă blocată sub nămeți.

Ce spun fiica și ginerele cuplului decedat la Căușeni: Noi i-am găsitColaj: știri.md

Sunt noi detalii despre moartea cumplită a cuplului care și-a găsit sfârșitul așteptând serviciile specializate ca să-i scoată din nămeții de la marginea satului Coșcalia, transmite Știri.md

Ginerele și fiica cuplului au oferit detalii despre părinții lor jurnaliștilor Tv6. Cei doi au spus că părinții ar fi putut rămâne în viață dacă serviciile de urgență reacționau la timp.

Rudele îndurerate ale celor doi concubini decedați se pregătesc de funeralii.

„- Ningea și au căzut în șanț, zăpadă, n-au putut ieși, au sunat, nimeni nu a venit să-i ajute. Au sunat la Urgență. Ei au spus că o să meargă în ajutor, dar nu s-a mai dus nimeni.
- Pompierii la ce oră au venit?
- La 08:30. Noi deja eram acolo. Noi deja eram la fața locului. Noi i-am găsit. Nu se vedea mașina deloc. Era toată năruită. Am săpat și când am ajuns la ușă, am văzut că ei sunt fără suflare”.

Copiii cuplului mai spun că ar fi sunat de mai multe ori la numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutor, dar în zadar. Potrivit lor, dacă se intervenea la timp, poate că părinții lor erau în viață astăzi.

„Tare greu era acolo. Vreo doi metri, doi metri și ceva de zăpadă. Dacă se intervenea la timp, poate erau în viață oamenii.”

Iar mașina în care cei doi concubini și-au dat ultima suflare încă zace împotmolită în nămeți.

Mașina în care și-au găsit sfârșitul cei doi era abandonată în zăpadă, deși au trecut două zile de la nenorocire. Automobilul este încuiat, dar prin geam se văd câteva pungi cu brânză sărată, o sticlă cu apă, o pernuță, iar în față – un pantof pentru bărbați. Afară este un alt pantof și câteva lopeți lăsate de cei care au deszăpezit automobilul.

Tatiana, fiica bărbatului decedat: „Nu știu precis la ce oră a sunat soțul și au zis că ei o să ia măsuri, după asta sora tatălui a sunat și la fel au spus că o să ia măsuri și n-au luat. Abia a doua zi au venit. Ei au stat toată noaptea în mașină. De la medicina legală ne-au spus că au murit intoxicați cu gaze”.

Cauzele exacte ale decesului urmează a fi stabilite în urma anchetei deschise în acest caz.

Amintim că un bărbat și o femeie de 64 și, respectiv, 63 de ani au fost găsiți fără suflare pe 27 noiembrie, în mașina blocată printre nămeți, lângă satul Coșcalia, raionul Căușeni.

Întrebați dacă tragedia ar putea fi o consecință a nepăsării celor care ar fi trebuit să intervină pentru salvarea oamenilor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a spus că pe parcursul derulării anchetei nu poate face declarații.

Știri.md amintește că două persoane au decedat într-un automobil blocat în nămeți. Cadavrele acestora au fost găsite azi-dimineață, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, raionul Căușeni.

Sora bărbatului a declarat că fratele ei împreună cu soția s-au pornit la ea pentru a-i aduce un telefon ca să poată suna în caz de urgență.

Totodată, Serviciul de Urgență 112 a confirmat că a recepționat un apel din partea cuplului.

De asemenea, un bărbat a fost depistat mort noaptea trecută, pe un traseu din raionul Criuleni.

În urma urgiei care a luat viața oamenilor, premierul Dorin Recean a cerut demisia șefului Serviciului de Urgență 112.

Cu declarații despre cazul de la Coșcalia a venit și ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul unei conferințe de presă. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării