main logo
845

Cetățeni răpiți. SIS anunță că cei 2 eliberați rămân în stânga Nistrului

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunță că alte două persoane s-ar afla în custodia ilegală a autoproclamatei regiuni transnistrene.

Cetățeni răpiți. SIS anunță că cei 2 eliberați rămân în stânga NistruluiFoto: știri.md

Într-un comunicat emis presei, SIS menționează că autoritățile Republicii Moldova continuă eforturile pentru elucidarea situației create, precum și eventuala eliberare a cetățenilor reținuți ilegal, transmite Știri.md.

"Potrivit datelor preliminare deținute la nivelul instituțiilor de ocrotire a normelor de drept la această etapă, alte două persoane s-ar afla în custodia ilegală a autoproclamatei regiuni transnistrene. 

Cu referire la cele două persoane eliberate, comunicăm că acestea nu s-au prezentat la organele constituționale ale Republicii Moldova și s-ar afla la domiciliul din stânga Nistrului, fapt impus de așa-zisele autorități de la Tiraspol, prin obligațiunea de nepărăsire a teritoriului regiunii transnistrene", precizează SIS.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Și secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci a declarat că ministerul s-a autosesizat. ”La maxim am mobilizat toate forțele disponibile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări în privința acestui caz, iar astăzi, 8 octombrie, a anunțat că încă un polițist a fost răpit.

Citește și: SIS i-a identificat pe răpitorii KGB-iști ai polițistului de la Florești

Citește și: MAI: Cetățenii R. Moldova, răpiți de forțele de la Tiraspol au fost eliberați

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării