main logo
46267

Cazul Mădălinei: Rămășițele focului din curtea casei, din nou cercetate

Rămășițele focului din curtea casei în care locuia Mădălina Cojocari, fetița de 11 ani din Republica Moldova care a dispărut în SUA, au fost din nou cercetate.

Cazul Mădălinei: Rămășițele focului din curtea casei, din nou cercetate

Jurnaliștii DailyMail au realizat mai multe fotografii în care apar avocatul tatălui vitreg al fetiței și doi bărbați care ar fi detectivi particulari. Vecinii familiei au declarat că au văzut flăcări și fum în curte la sfârșitul lunii noiembrie, cu circa două săptămâni înainte de raportarea dispariției copilei. Focul ar fi ars mai multe zile la rând, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Brandon Roseman, avocatul tatălui vitreg al Mădălinei, Christopher Palmiter, a fost văzut în curtea familiei împreună cu doi bărbați care ar fi detectivi particulari. Cei trei au mers în spatele casei și au discutat lângă rămășițele unui foc de tabără.

Christopher Palmiter (60 de ani) și mama Mădălinei, Diana Cojocari (37 de ani), rămân în arest, fiind acuzați de neglijență după ce au evitat să anunțe dispariția fetiței timp de trei săptămâni. Pentru eliberarea pe cauțiune au fost stabilite sumele de $250.000 și, respectiv, $200.000. Poliția îi acuză pe cei doi adulți că ascund informații despre dispariția fetiței chiar și acum, la șase săptămâni după ce aceasta a fost văzută pentru ultima oară.

Misterul dispariţiei micuţei Mădălina este departe de a fi elucidat. Părinţii copilei de 11 ani, dispărută de mai bine de o lună din Cornelius, Carolina de Nord, ar fi trebuit să se prezinte în faţa instanţei, unde ar fi trebuit să fie audiaţi. Judecătorul a anunţat că nu va mai fi nicio audiere pentru garanţie, dar că ambii părinţi şi-au predat paşapoartele.

De atunci nimeni nu mai ştie nimic de Mădălina. Parcă a intrat în pământ. Ce este şi mai şocant e faptul că părinţii i-au anunţat dispariţia abia după trei săptămâni. Autorităţile cred că părinţii nu spun tot adevărul. „Este clar că părinţii copilului nu ne spun tot ce ştiu”, a declarat şefa poliţiei din oraşul Cornelius. Ea a adăugat că anchetatorii au discutat cu sute de persoane, atât din localitate, cât şi de pe tot globul, şi au verificat sute de indicii, dar nu au reuşit să găsească fetiţa.

Mătuşa Mădălinei a povestit pentru Observator că mama copilei ar fi căutat-o singură timp de trei săptămâni şi că nu a anunţat poliţia de frica soţului ei. Între timp, agenţii FBI au împânzit autostrăzile cu panouri cu chipul fetei de 11 ani, iar poliţiştii suspectează că părinţii copilei ascund informaţii.

Mătuşa Mădălinei a acceptat să vorbească și a refăcut filmul tragicei dispariţii. Mama copilei ar fi încercat singură să o găsească în cele trei săptămâni în care nu a anunţat poliţia de dispariţia ei.

În ultima convorbire, Diana Cojocari i-ar fi spus că îl bănuieşte pe soţul ei vinovat de dispariţia copilei, dar se teme de el. „Cam cu o zi înainte să fie închisă, pe 13-14 decembrie. Mi-a spus că nu e fata și că îi pare foarte rău de cele întâmplate și că dorința ei cea mare e să revină fata ei și să o vadă și nu știu, să fie totul bine. Presupune că el, dar cu o mare frică îmi spunea toate momentele astea, cu o frică față de el, nu știu, și probabil din înțelesurile mele când ea spunea despre el, foarte tare se temea de ceea ce spune, nu voia să îl învinuiască pe el cumva. I-am spus: Diana, dacă e vorba de copilul tău, nu poți să stai tu să o cauți, că America e mare, acționează, du-te, fă ceva”, a mai spus mătuşa Mădălinei.

FBI consideră cazul săptămânii dispariţia Mădălinei, fetiţa de 11 ani din Republica Moldova, care locuia în Statele Unite cu mama ei şi tatăl său vitreg. Criminaliştii au scotocit casa părinţilor şi au descoperit o încăpere suspectă, dar nici urmă de copilă.

Ultimele imagini cu fetiţa în viaţă o arată cu ghiozdanul în spate, în autobuzul şcolar cu care se întorcea acasă: era cu două zile înainte să se facă nevăzută. Diana, mama ei, le-a declarat anchetatorilor că ultima oară a văzut-o în seara de 23 noiembrie, când copila s-a dus la culcare. Femeia a anunţat, însă, dispariţia fiicei sale abia după trei săptămâni. Nu la poliţie, ci la şcoala din Cornelius, Carolina de Nord, unde învăţa. Diana Cojocari şi concubinul ei au fost reţinuţi sâmbătă. Sunt acuzaţi că nu au alertat autorităţile imediat după dispariţia fetei.

Fetița a dispărut fără urmă pe 23 noiembrie. Timp de mai bine de trei săptămâni, părinţii nu au anunţat poliţia, iar acum cei doi sunt arestaţi. FBI-ul încearcă să-i dea de urmă minorei.

Citește și: 

SUA: Fiica unei moldovence a dispărut. Poliția, anunțată după 22 de zile

Dispariția fetiței unei moldovence din SUA: Ce spun vecinii

Detalii noi despre dispariția în SUA a fetiței din Moldova

Ce declară bunelul fetiței dispărute în SUA. Pe cine crede el vinovat

FBI extinde căutările fetiței moldovencei din SUA: Rudele presupun că minora a fost răpită

Ultimele imagini cu fetița moldovencei dispărute în SUA: Mama minorei, arestată

Cazul Mădălinei: Mama fetei recunoaște că s-a certat cu soțul în seara dispariției

Încăpere suspectă, descoperită de FBI în casa părinților Mădălinei

Mărturia exclusivă făcută de mama Mădălinei Cojocari, înainte de arest

Cazul Mădălinei: Actele dosarului, sigilate pentru a proteja probele

Cazul Mădălinei: Părinții moldovencei au incendiat ceva după dispariție

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării