main logo
4759

FBI extinde căutările fetiței moldovencei din SUA: Rudele presupun că minora a fost răpită

FBI extinde căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova.

FBI extinde căutările fetiței din SUA: Rudele presupun că a fost răpită

Aceasta a fost văzută ultima oară aproape patru săptămâni în urmă, dar a fost dată dispărută abia la 15 decembrie. În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, TV8 a reușit să discute cu bunelul și mătușa fetiței și vă prezintă detalii exclusive, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Duminica trecută toată presa americană a relatat despre dispariția misterioasă a fetei, iar zeci de agenți ai Biroul Federal de Investigații căutau urme de crimă în curtea în care locuia fetița dispărută. Mădălina stătea cu mama și tatăl ei vitreg. Anchetatorii americani nu exclud că minora ar fi putea fi victima unei crime. După câteva zile de investigații fără vreun rezultat, astăzi FBI a publicat imagini video cu fetița care coboră dintr-un autobuz școlar, care datează din 21 noiembrie. Acestea sunt ultimele imagini cu Mădălina. 

Mădălina este originară din Republica Moldova, dar stabilită împreună cu mama sa în SUA. În căutarea mai multor informații, l-am găsit pe bunicul fetiței, în satul Costești din raionul Râșcani. Acesta ne-a spus că ultima oară a vorbit cu Diana, mama fetei dispărute în luna octombrie, însă este bănuiește că nepoata sa a fost răpită.

„Ceva a fost la mijloc că ea totuși a fost furată, a fost luată de cineva.
-De la autoritățile din america am aflat că a venit poliția au început săpăturile în jurul casei. -Da ei au vrut să constateze din toate punctele de vedere ca să vadă care poate fi pricina. Să vadă dacă nu sunt amprente, urme. De acest motiv a fost făcută și o analiză totală”.

Mama fetiței și concubinul său au fost reținuți sâmbătă, fiind acuzați că nu au alertat imediat poliția privind dispariția copilului, dar abia peste mai bine de trei săptămâni. În imaginile din ziua arestării, publicate de presa americană, se poate vedea că femeia avea o vânătaie în regiunea ochiului, iar tatăl acesteia confirmă că relația acesteia cu concubinul nu era tocmai bună. 

„-Acolo a fost ceva la mijloc între ambii soți, fiindcă așa am înțeles că el nu i-a dat voie să comunice, să se ducă să vină nicăieri și ea până la urmă a reușit să anunțe la școală, la profesori pentru că fata nu era la ore. Și după aceasta profesorii au anunțat autoritățile. Asta știu eu, mai mult de atât nu știu”.

Am încercat să discutăm și cu sora femeii arestate. Aceasta ne-a declarat că nu cunoaște mai multe informații despre dispariția nepoatei sale.

„- Nu pot să comentez deocamdată. Eu nu sunt acolo și nu cunosc informații.
-Dar ați discutat cu sora d-voastră curând?
-Da am discutat, suntem la curent. Așteptăm să lucreze poliția și să scoată cazul la iveală.
-Dar mai multe detalii chiar nu cunosc. Nu știu, ea este departe, de mulți ani este plecată și nu cunosc. Păstrăm legătura doar așa la simplu, dar nu detailat. Nu cunosc”, a declarat mătușa Mădălinei, Romina Spînu.

Potrivit FBI, Mădălina a fost văzută pentru ultima dată în ziua de 21 noiembrie. Asta deși mama fetei le-a spus anchetatorilor că în seara de 23 noiembrie ea și concubinul său s-au certat, după care bărbatul ar fi plecat a doua zi în vizită la familia lui. Femeia susține că a crezut atunci că fetița a plecat fără să-i spună cu tatăl vitreg, însă bărbatul a revenit acasă peste câteva zile. FBI caută acum martori pentru a înțelege exact când și cum a dispărut copila. Aceștia au cerut și ajutorul oamenilor, pentru a o găsi mai repede.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării