main logo
883

Polițist răpit: PAS va susține moțiunea împotriva ministrului de Interne

Partidului Acțiune și Solidaritate va susține moțiunea simplă împotriva ministrului Pavel Voicu, formulată de către deputații Platformei DA în legătură cu răpirea polițistului din Florești de către separatiștii din stânga Nistrului.

Polițist răpit: PAS va susține moțiunea împotriva ministrului de InterneFoto: știri.md

Un anunț în acest sens a fost făcut de vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, transmite Știri.md.

De asemenea, PAS cere revenirea fracțiunilor parlamentare la muncă pentru a lua măsuri urgente în privința acestui caz.

"Partidul Acțiune și Solidaritate cheamă partidele parlamentare să revină în Parlament pentru a lua măsuri urgente având în vedere răpirea polițistului Andrei Amarfi de către forțele de securitate de la Tiraspol. Cetățenii trebuie să cunoască ce întreprinde președinția și guvernul pentru a-l elibera? Cum a admis guvernarea de la Chișinău ca un cetățean al Republicii Moldova să fie răpit de mascați și să fie dus într-o direcție necunoscută? Oamenii trebuie să se simtă în siguranță.

Sprijinim demersul colegilor noștri din PPDA cu privire la acordarea votului de neîncredere ministrului de Interne Pavel Voicu", a spus Popșoi.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Și secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci a declarat că ministerul s-a autosesizat. ”La maxim am mobilizat toate forțele disponibile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări în privința acestui caz, iar astăzi, 8 octombrie, a anunțat că încă un polițist a fost răpit.

Citește și: SIS i-a identificat pe răpitorii KGB-iști ai polițistului de la Florești

Oficial: 4 persoane au fost răpite de securiștii din stânga Nistrului

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării