main logo
1307

Mister în cazul celorlalți 2 moldoveni răpiți de securiștii din Tiraspol

La 5 zile de la sechestrarea celor patru moldoveni de către forțele de securitate de la Tiraspol, Ministerul Afacerilor Interne afirmă că nu are nicio informație despre doi dintre ei.

Mister în cazul celorlalți 2 moldoveni răpiți de securiștii din TiraspolFoto: jurnal.md

Consiliera în comunicare a ministrului de Interne, Alina Zbancă, a precizat pentru Cotidianul.md că polițiștii întreprind măsuri pentru a lua legătura cu ei, dar fără niciun rezultat, transmite Știri.md

Nu doar polițiștii întâmpină dificultăți în acest caz, ci și procurorii. Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian, a declarat pentru Coditianul.md că nu s-a reușit până acum audierea celorlalți doi moldoveni, care au fost eliberați.

Ion Caracuian a declarat că „este destul de problematic” la acest capitol, pentru că Andrei Amarfi și Alexandru Puris se află la domiciliul lor din stânga Nistrului și au interdicția de a părăsi zona, iar dacă o vor încălcă, ei vor fi arestați de către forțele de securitate de la Tiraspol.

Între timp, procurorii afirmă că au audiat cinci martori și au persoane asupra cărora planează unele suspiciuni, însă Ion Caracuian a refuzat să ofere mai multe detalii.

În data de 8 octombrie, doi dintre moldoveni răpiți de autoritățile din stânga Nistrului au fost eliberați.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Și secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci a declarat că ministerul s-a autosesizat. ”La maxim am mobilizat toate forțele disponibile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări în privința acestui caz, iar la 8 octombrie, a anunțat că încă un polițist a fost răpit.

Citește și: SIS i-a identificat pe răpitorii KGB-iști ai polițistului de la Florești

Citește și: MAI: Cetățenii R. Moldova, răpiți de forțele de la Tiraspol au fost eliberați

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării