main logo
963

Igor Dodon: Așteptăm noi presiuni la adresa persoanelor apropiate mie

Fostul șef de stat, Igor Dodon, susține că așteaptă noi presiuni la adresa persoanelor apropiate lui, dar și la adresa Partidului Socialiștilor.

Igor Dodon: Așteptăm noi presiuni la adresa persoanelor apropiate mieFoto: ea.md

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că a fost informat despre existența unor astfel de planuri din partea conducerii țării, transmite Știri.md.

"Așteptăm, de asemenea, și noi presiuni la adresa persoanelor apropiate mie și la adresa Partidului Socialiștilor. Cunoaștem despre existența unor astfel de planuri la conducerea țării. Noi, împreună cu echipa, vom face față noilor provocări și, chiar în cele mai negative scenarii, vom găsi ieșire din situație", a declarat Igor Dodon.

Știri.md amintește că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă pentru ex-președintele Igor Dodon.

Procurorul anticorupție, Petru Iarmaliuc, a declarat că două persoane vizate în calitate de complici în dosarul penal pornit pe numele ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, nu se află pe teritoriul statului.

Mama fostului președinte al țării, Igor Dodon, se află în continuare la spital, după ce a suferit o intervenție chirurgicală.

Galina Dodon a fost chemată la Procuratura Anticorupție pentru a da explicații privind cei 689.600 de lei, 17.005 euro și 1.000 de dolari SUA care au fost găsiți în safeul casei sale din Sadova, în timpul perchezițiilor în dosarul îmbogățirii ilicite a lui Igor Dodon.

Despre faptul că mama ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost citată la Procuratura Generală anunța Partidul Socialiștilor din R. Moldova într-un comunicat de presă. Socialiștii au catalogat acțiunea drept „un pas josnic și inuman”. În replică, Procuratura Anticorupție a negat acuzațiile, menționând că legea este una pentru toți.

Procurorii în comun cu CNA și SIS au descins marți, 24 mai, cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte socialist, Igor Dodon, care a încercat să înghită o recipisă, a fost plasat în arest în izolator pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reținerea pentru 72 de ore a ex-președintelui Igor Dodon.

În cele din urmă, Igor Dodon a fost scos din casă și escortat în izolator.

Ulterior, acesta a venit cu o reacție.

Miercuri, 25 mai, procurorii anticorupție au solicitat 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon.

Iată ce a spus Dodon după cererea de arest.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării