main logo
4604

Percheziții la Igor Dodon: Declarațiile avocatului și ale procurorului

Procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție și cei ai Serviciului de Informații și Securitate au descins dis-de-dimineață cu percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, dar și la alte imobile ale acestuia. Verificările nu s-au încheiat nici la mai bine de o oră de când au început.

Percheziții la Igor Dodon: Declarațiile avocatului și ale procurorului

Echipa TV8 a surprins imagini de la fața locului, pe care vă invităm să le vedeți mai jos, alături de primele declarații ale procurorului de caz, Petru Iarmaliuc, transmite Știri.md.

Acasă la fostul președinte al țării a sosit și avocatul acestuia, Maxim Lebedinschi, care a refuzat să facă declarații.

Potrivit Procuraturii, descinderile au loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, prevăzută de art. 324, care se pedepsește cu până la șapte ani de închisoare. 

De asemenea, fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție, și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la șapte ani de pușcărie.

Săptămâna trecută, fostul deputat Iurie Reniță, cel care a făcut denunț la Procuratură în dosarul „kuliok”, a anunțat că Curtea de Apel Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Prin această Hotărâre a CA Chișinău a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale.

În vara anului trecut, Procuratura Anticorupție a anunțat că a dispus neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal pornit în baza denunțului lui Iurie Reniță prin care cerea investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. Procuratura a decis atunci că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării