main logo
18620

Dumitru Robu confirmă că Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reținerea pentru 72 de ore a ex-președintelui Igor Dodon.

Dumitru Robu confirmă că Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de oreFoto: zdg.md

Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Sursele deschide.md susțin că Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe, transmite Știri.md.

De menționat că, anterior, oamenii legii au efectuat percheziții pe mai multe adrese, inclusiv la domiciliul lui Dodon, la cumnatul său, Petru Merineanu, la finul socialistului, ex-ofițerul SPPS, Lilian Filipov, dar și la sediul Asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Dodon.

Amintim că, în această dimineață, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au descins cu percheziții la Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”, repornit prin Ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, săptămâna trecută. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. 

În imaginile video prezentate, Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. - Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. - Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Din grupul de urmărire penală fac parte mai mulți procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, inclusiv Dorin Compan și Petru Iarmaliuc.

Citește și: Batrîncea, despre perchezițiile de la Dodon: Show de doi bani

Citește și: Percheziții la Igor Dodon: Declarațiile avocatului și ale procurorului

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării