main logo
5262

Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon

Procurorii anticorupție au solicitat 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon, reținut ieri, 24 mai, după mai multe percheziții efectuate.

Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv pentru Igor DodonFoto: știri.md

„Procurorii anticorupție au înregistrat demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile în privința ex-președintelui Republicii Moldova și celei de-a doua persoane reținute pe parcursul zilei de ieri.

Instanța de judecată sesizată urmează să stabilească data și oră examinării demersurilor”, a declarat pentru Știri.md Mariana Cherpec, procurorul responsabil de comunicare cu mass-media.

Știri.md amintește că procurorii în comun cu CNA și SIS au descins astăzi dimineață cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reținerea pentru 72 de ore a ex-președintelui Igor Dodon.

În cele din urmă, Igor Dodon a fost scos de acasă și escortat în izolator.

Ulterior, acesta a venit cu o reacție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării