main logo
1221

Angajații medicali anunță un nou protest: Când și unde va avea loc

Angajații Spitalului Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și din cadrul Spitalului de Dermatologie anunță că mâine, 19 decembrie, vor organiza un nou protest în fața Guvernului, fiind nemulțumiți de fuziunea celor două instituții medicale.

Angajații medicali anunță un nou protest: Când și unde va avea locFoto: LiberTV

„Medicii nu cedează. În contextul în care Ministerul Sănătății continuă să ignore totalmente poziția atât a colectivelor instituțiilor, cât și a sindicatelor, catedrelor clinice, dar și a unei bune părți a societății, colectivele Spitalului de Boli Infecțioase Toma Ciorbă și Spitalului Dermatologie Maladii Comunicabile anunță un nou protest pe data de 19 decembrie, la ora 15:30, în fața Guvernului”, se arată în anunț, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

De asemenea, angajații medicali au venit cu un apel pe rețelele sociale către toată comunitatea medicală. Aceștia îi îndeamnă pe colegi să fie solidari și să se alăture grevei, pentru a demonstra că „comunitatea medicală este partea componentă a Republicii Moldova”.

„Pentru a demonstra că și noi suntem factori decisivi în gestionarea sistemului medical”, se mai arată în mesaj.

Știri.md amintește că angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și cei de la Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile au organizat o manifestație la Guvern în semn de protest față de decizia autorităților privind reorganizarea instituției medicale.

Reamintim că, la începutul lunii decembrie, Ministerul Sănătății a publicat o hotărâre potrivit căreia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” urmează să fie comasat cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Potrivit expertului în sănătate publică Mihai Pîsla, argumentele ministerului nu sunt convingătoare, evidențiind lipsa standardelor contemporane în ambele spitale.

La rândul său, ministra Ala Nemerenco a fost scumpă la declarații. Într-o replică pentru jurnaliștii care o așteptau afară, în fața ministerului, Nemerenco a spus că „nu văd aici niciun secret, nicio problemă”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării