main logo
2227

Protest la Guvern: Medicii de la Toma Ciorbă, împotriva reorganizării

Circa 200 de angajați ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și cei de la Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile au organizat o manifestație la Guvern în semn de protest față de decizia autorităților privind reorganizarea instituției medicale.

Protest la Guvern: Medicii de la Toma Ciorbă, împotriva reorganizăriiFoto: Simbol

Potrivit acestora, în spatele închiderii și absorbției instituției de către Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile s-ar ascunde intenția de a obține „ilegal și abuziv” terenul pe care se află instituția spitalicească, transmite Știri.md.

Reamintim că, la începutul lunii decembrie, Ministerul Sănătății a publicat o hotărâre potrivit căreia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” urmează să fie comasat cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Potrivit expertului în sănătate publică Mihai Pîsla, argumentele ministerului nu sunt convingătoare, evidențiind lipsa standardelor contemporane în ambele spitale.

La rândul său, ministra Ala Nemerenco a fost scumpă la declarații. Într-o replică pentru jurnaliștii care o așteptau afară, în fața ministerului, Nemerenco a spus că „nu văd aici niciun secret, nicio problemă”.



Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării