main logo
2625

Nemerenco, despre comasarea Spitalului Toma Ciorbă: Nu văd o problemă

Deși toată lumea așteaptă informații de la Ala Nemerenco cu privire la comasarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu Spitalul Dermatologic și Maladii Comunicabile din orașul Codru, ministrul Sănătății a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Nemerenco, despre comasarea Spitalului Toma Ciorbă: Nu văd o problemăFoto: Știri.md

Ieri, 6 decembrie, ministrul Sănătății a avut o întrevedere cu medicii și administraţia spitalului „Toma Ciorbă”. În cadrul întrevederii, jurnaliștii nu au avut voie să participe, transmite Știri.md, cu referire la publika.media. 

„Nu văd aici niciun secret, nicio problemă şi nu cred că Ministerul Sănătăţii nu vrea să răspundă la întrebări. Că dumneavoastră să staţi aici noaptea, să aşteptaţi, să creaţi din asta aşa o problemă mare. Vreau să înţeleg de ce dumneavoastră doriţi să faceţi un scandal? Uitaţi-vă, afară este noaptea, dumneavoastră insistaţi la un interviu”, a spus Nemerenco.

„În primul rând, închideţi camera. De ce? Astfel noi nu vom discuta. Mulţumesc frumos, nu, până ce mai avem întrebări de soluţionat",  a declarat şi directorul Spitalului „Toma Ciorbă”, Sergiu Vasilița.

Reamintim că la începutul lunii decembrie, Ministerul Sănătății a publicat o hotărâre potrivit căreia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” urmează să fie comasat cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Potrivit expertului în sănătate publică Mihai Pîsla, argumentele ministerului nu sunt convingătoare, evidențiind lipsa standardelor contemporane în ambele spitale.

La rândul său ministra Ala Nemerenco a fost scumpă la declarații. Într-o replică pentru jurnaliștii care o așteptau afară, în fața ministerului, Nemerenco a spus că „nu văd aici niciun secret, nicio problemă”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării