main logo
2269

Ministerul Sănătății vrea reorganizarea Spitalului Toma Ciorbă. Motivul

Instituția medico-sanitară publică Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” va fi comasată cu Instituția medico-sanitară publică Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Ministerul Sănătății vrea reorganizarea Spitalului Toma Ciorbă. MotivulFoto: Simbol

Potrivit unui proiect de hotârâre, autoritățile explică acest lucru prin faptul că Spitalul „Toma Ciorbă” nu are suficienți pacienți, iar banii sunt cheltuiți ineficient, transmite Știri.md.

Ministerul Sănătății precizează că fondul de paturi al IMSP SCBI „Toma Ciorbă” constituie 135 pentru adulți, dar care pe parcursul anilor 2020-2022, conform datelor statistice prezentate, a fost utilizat în proporție de doar 65,7% în anul 2020 și 74,5% în anul 2022.

„Instituțiile Medico-Sanitare Publice Spitalul Dermatologie şi Maladii Comunicabile și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” sunt două instituții medicale publice spitalicești de nivel republican terțiar și care oferă servicii de asistență medicală practic similare în domeniul diagnosticării și tratamentului bolilor infecțioase și contagioase. În acest context, este necesar de a menționa că toate maladiile contagioase fac parte din grupul maladiilor infecțioase, ceea ce face posibil de a comasa ambele instituții cu elaborarea unui management de activitate comun”, se arată în proiectul de hotărâre.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării