29 oct, 2019 13:19
4 669
4
Vlad Plahotniuc, anunțat în căutare națională și internațională
29 oct, 2019 13:19
4 669
4

Procuratura Anticorupție anunță că Vlad Plahotniuc a fost dat în căutare națională și internațională.

Având în vedere desconsiderarea citației emise de procurorii anticorupție și neprezentarea sa în fața organului de urmărire penală, cetățeanul Vladimir Plahotniuc Gheorghe (a.n. 1966), anunțat inițial în căutare națională și în privința căruia a fost aplicată măsura preventivă - arestul preventiv, a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, se arată în comunicatul procurorilor, transmite Știri.md.

"Vladimir Plahotniuc are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari", menționează oamenii legii.

Știri.md amintește că procurorul general interimar, Dumitru Robu, anunțase că Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională, iar când va fi localizat va fi extrădat autorităților din Republica Moldova.

De menționat că anterior, Interpol a refuzat inițial să-l anunțe pe Plahotniuc în căutare internațională.

Președintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, ar fi plecat pe data de 14 iunie din Republica Moldova imediat după discuțiile de la ședința Consiliului Național Politic al PDM.

Ulterior pe numele ex-președintelui democraților a fost emis un mandat de arestare, admis de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Pe lângă asta o instanță de judecată din Rusia a decis arestarea fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, pentru organizarea mai multe activități criminale pe teritoriul Federației Ruse.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter