main logo
6444

Robu: Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională și extrădat

Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională, iar când va fi localizat va fi extrădat autorităților din Republica Moldova.

Robu: Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională și extrădatColaj: știri.md

Un anunț în acest sens a fost făcut de către procurorul general Dumitru Robu, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

„Din câte cunoașteți, în privința dumnealui a fost emis mandat de arestare. A fost anunțat în căutare. Urmează deja instituțiile responsabile de căutarea persoanei să-l localizeze și să întreprindă toate acțiunile prevăzute de lege. Când o să fie localizat deja noi o să întreprindem următoarele acțiuni. Dacă este anunțat în căutare și este localizat se solicită extrădarea. Doar după informarea procuraturii despre faptul că persoana este localizată.

– Îl veți anunța și în căutare internațională, interpol mă refer?

Toate acțiunile prevăzute de lege o să fie întreprinse de Procuratură, inclusiv, și anunțarea în căutare internațională”, a precizat Dumitru Robu.

De menționat că Interpol a refuzat inițial să-l anunțe pe Plahotniuc în căutare internațională.

Știri.md menționează că președintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, ar fi plecat pe data de 14 iunie din Republica Moldova imediat după discuțiile de la ședința Consiliului Național Politic al PDM.

Ulterior pe numele ex-președintelui democraților a fost emis un mandat de arestare, admis de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Pe lângă asta o instanță de judecată din Rusia a decis arestarea fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, pentru organizarea mai multe activități criminale pe teritoriul Federației Ruse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării