27 sep, 2019 17:54
6 298
4
Interpol refuză să-l anunțe pe Plahotniuc în căutare internațională
27 sep, 2019 17:54
6 298
4

Interpol a refuzat să-l introducă pe fostul deputat democrat Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională, din motiv că dosarul acestuia intentat în Federația Rusă ar fi unul politic.

Foto: Știri.md

Potrivit Ria.ruastăzi, Tribunalul Tver din Moscova a respins demersul anchetatorilor privind emiterea mandatului de arestare preventivă  în contumacie (n.r. în absența acuzatului) pe numele lui Plahotniuc și întoarcerea demersului ofițerului de urmărire penală fără examinare, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

După cum scrie sursa citată, explicația judecătorului a fost că asemenea mandate de arestare, în lipsa acuzatului, pot fi emise doar în cazul în care acesta este anunțat în căutare internațională.

Daria Constantinova, avocata lui Vlad Plahotniuc pe dosarul de trafic de droguri care este în derulare în Rusia, a spus, potrivit sursei citate, că cei de la Interpol au considerat că dosarul are implicații politice și este rezultat al neînțelegerii lui Vlad Plahotniuc cu șeful statului Igor Dodon.

La începutul lunii august, aceeași instanță a emis mandat de arestare preventivă în contumacie pe numele lui Plahotniuc, într-un alt dosar, în care fostul lider al PDM este acuzat de spălare de bani.

Tot azi, potrivit Ria.ru, aceeași judecătorie a admis cererea anchetatorilor de a-l aresta preventiv pe fostul deputat democrat Constantin Țuțu, în dosarul privind traficul de droguri. Acesta, ar fi avut rolul de coordonator al presupusei grupări de traficanți de narcotice.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter