main logo
10130

Reacția lui Ilan Șor după ce partidul său a fost scos în afara legii

Președintele Partidului Politic (PP) Șor, Ilan Șor, a venit cu o reacție după ce formațiunea pe care o conduce a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională.

Reacția lui Ilan Șor după ce partidul său a fost scos în afara legiiFoto: Fb.com/Ilan Shor

Șor susține că prin decizia de azi au fost abuzați mii de oameni de către un grup de „bolnavi psihic”, transmite Știri.md.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu e despre stat de drept, despre principii și valori democratice, despre supremația legii și Constituției. Este despre abuzarea sutelor de mii de membri și susținători ai principalei forțe de opoziție din Republica Moldova de către un grup de nebuni, bolnavi psihic, puși în fruntea statului de către păpușari de peste hotare”, a scris Șor pe Facebook. 

Liderul partidului mai susține că „regimul Sandu” nu l-a pedepsit pe el, dar pe oamenii care susțin formațiunea și care beneficiază de proiectele partidului.  

Șor susține că partidul își va apăra dreptul la CEDO. „Și atunci când ni se va da dreptate la CEDO, dar acest lucru neapărat se va întâmpla, vom cere să fie tras la răspundere fiecare dintre cei implicați în acest proces ilegal, prin care s-au limitat drepturi fundamentale. Nimeni dintre executorii acestei ilegalități nu va scăpa”.

„Eu, împreună cu echipa Partidului Șor, voi găsi forme juridice cum să ne continuăm proiectele noastre pentru oameni”, a conchis Șor.

Amintim că Partidul Șor a fost scos în afara legii. Hotărârea a fost pronunțată astăzi de Curtea Constituțională. 

Vicepreședintele Partidului Șor, deputata Marina Tauber, a afirmat că e o decizie rușinoasă, iar formațiunea își va păstra echipa și își va continua lupta.

Citește și:

Înalta Curte a decis: Partidul Șor este neconstituțional

Marina Tauber, după hotărârea Înaltei Curți: O decizie rușinoasă

PP Șor, neconstituțional. Maia Sandu: O decizie așteptată de societate

Dodon: Maia Sandu și PAS în zadar se bucură de interzicerea PP Șor

Grosu: Scoaterea PP Șor în afara legii, o victorie pentru democrație

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării