main logo
5538

Dodon: Maia Sandu și PAS în zadar se bucură de interzicerea PP Șor

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, este de părere că Maia Sandu și PAS în zadar se bucură de scoaterea în afara legii a Partidul Politic (PP) Șor.

Dodon: Maia Sandu și PAS în zadar se bucură de interzicerea PP ȘorFoto: Știri.md

În opinia lui Dodon, prin decizia de azi, „guvernarea PAS a devenit în mod oficial una totalitară”, transmite Știri.md.

„Maia Sandu și PAS în zadar se bucură azi de interzicerea Partidului Șor. De fapt cei din PAS au auzit acum un verdict al Curții Constituționale care descrie viitorul lor ca partid. Istoria și țara se vor răzbuna. 

Astăzi, guvernarea PAS a devenit în mod oficial una totalitară, care nimicește forțele de opoziție. Asta este evident pentru tot mai multă lume. Și de acum înainte, soarta lor este ușor de prognozat - acest partid va deveni victima propriului precedent. Cine omoară democrația va fi eliminat de pe scena politică.

Și este regretabil că rolul de killer politic al guvernării l-a înfăptuit Curtea Constituțională, care nu a învățat nimic din experiența foștilor judecători ai CC din perioada lui Plahotniuc”, a scris Dodon pe Facebook.

În urma acestei decizii, ex-președintele consideră că s-a creat un precedent pentru interzicerea PAS și pentru judecarea guvernării pentru uzurparea puterii în stat.

„Precedentul de azi va funcționa ca un bumerang. Și pentru interzicerea PAS, în viitor, există deja mult mai multe motive decât în cazul Partidului Șor. Guvernarea PAS va trebui să fie judecată pentru uzurparea puterii în stat și pentru crime politice în Republica Moldova. Nimic nu e veșnic și noi vedem începutul sfârșitului acestei guvernări iresponsabile”, a adăugat Dodon.

Amintim că Partidul Șor a fost scos în afara legii. Hotărârea a fost pronunțată astăzi de Curtea Constituțională. 

Vicepreședintele Partidului Șor, deputata Marina Tauber, a afirmat că e o decizie rușinoasă, iar formațiunea își va păstra echipa și își va continua lupta.

Citește și:

Înalta Curte a decis: Partidul Șor este neconstituțional

Marina Tauber, după hotărârea Înaltei Curți: O decizie rușinoasă

PP Șor, neconstituțional. Maia Sandu: O decizie așteptată de societate

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării