main logo
2720

PP Șor, neconstituțional. Maia Sandu: O decizie așteptată de societate

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce Partidul Politic ”Șor” a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională.

PP Șor, neconstituțional. Maia Sandu: O decizie așteptată de societateFoto: Fb.com/Maia Sandu

Șefa statului susține că decizia Înaltei Curți a fost una așteptată, transmite Știri.md.

„Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor. Este o decizie așteptată de societate, anume pentru că moldovenii pun preț și vor să trăiască într-un stat democratic, într-un stat de drept, unde organizațiile criminale nu sunt protejate, ci împiedicate să captureze statul. 

Un partid politic creat din corupție și pentru corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului. Urmează ca instituțiile statului să analizeze considerentele deciziei CC și să întreprindă pașii următori în vederea respectării și implementării efective a acestei decizii. 

Cetățenii Republicii Moldova și-au apărat mereu libertatea și au cerut lege egală pentru toți. Republica Moldova trebuie să devină un stat care sancționează și îi împiedică pe corupți să utilizeze statul și banul public în interes personal. Moldovenii își doresc un stat care să-i protejeze de hoți și să facă dreptate. Doar un stat curățat de cei care îl fură poate oferi bunăstare cetățenilor săi”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

Amintim că, partidul Șor a fost scos în afara legii. Hotărârea a fost pronunțată astăzi de Curtea Constituțională. 

Vicepreședintele partidului, deputata Marina Tauber, a afirmat că e o decizie rușinoasă, iar formațiunea își va păstra echipa și își va continua lupta.

Citește și:

Înalta Curte a decis: Partidul Șor este neconstituțional

Marina Tauber, după hotărârea Înaltei Curți: O decizie rușinoasă

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării