main logo
1629

Grosu: Scoaterea PP Șor în afara legii, o victorie pentru democrație

Președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, a venit cu o reacție după ce Partidul Politic (PP) Șor a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională.

Grosu: Scoaterea PP Șor în afara legii, o victorie pentru democrație

Șeful Legislativului a calificat decizia CC drept o victorie importantă pentru democrație, transmite Știri.md.

„Partidul Șor a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională - o victorie importantă pentru democrația acestei țări, care ani de zile a fost păgubită de această organizație criminală organizată, aflată în slujba Kremlinului. Urmează ca instituțiile statului să analizeze care sunt pașii următori pentru a pune în practică decizia Curții. 

Lupta cu politicienii corupți, cu finanțarea ilegală a partidelor a fost unul dintre angajamentele noastre din campanie și rămâne a fi o prioritate pe agenda guvernării. Bandiții folosesc politicul pentru a-și spăla imaginea și a fugi de justiție. Dar indiferent de câte partide-spălătorii de imagine și-ar crea, tot bandiți și organizații criminale vor rămâne.

Un stat slab și sărăcit începe cu corupția din partide. Un stat de drept este acela unde hoții stau la pușcărie, nu fac politică. Finanțarea partidelor din bani furați de la cetățeni va fi sancționată dur, pentru că doar așa putem face curățenie în politică și ne putem asigura că în instituțiile statului ajung oameni integri, care lucrează doar pentru cetățeni”, a scris Grosu pe Facebook.

Amintim că Partidul Șor a fost scos în afara legii. Hotărârea a fost pronunțată astăzi de Curtea Constituțională.

Vicepreședintele Partidului Șor, deputata Marina Tauber, a afirmat că e o decizie rușinoasă, iar formațiunea își va păstra echipa și își va continua lupta.

Citește și:

Înalta Curte a decis: Partidul Șor este neconstituțional

Marina Tauber, după hotărârea Înaltei Curți: O decizie rușinoasă

PP Șor, neconstituțional. Maia Sandu: O decizie așteptată de societate

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării