main logo
5855

Finanțarea Partidului ȘOR: Ce au găsit ofițerii în timpul perchezițiilor

Perchezițiile în dosarul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR” continuă și astăzi, 25 iulie.

Finanțarea Partidului ȘOR: Ce au găsit ofițerii în timpul perchezițiilor

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Potrivit informației, perchezițiile sunt efectuate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA), în aproape 100 de locații. 

„La moment se efectuează în jur de 97 de percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR””, ne-a spus Cherpec.

Potrivit surselor Deschide.md, în cadrul perchezițiilor din această dimineață, procurorii au ridicat mai multe tablete, hard-discuri, agende și alte înscrisuri relevante la dosar.

Știri.md amintește că, la 23 iulie, Marinei Tauber i-au fost înaintate învinuirile în dosarul finanțării ilegale a Partidului ȘOR.

Simpatizanți ai Partidului Politic „ȘOR”, însoțiți de membri și deputați, au venit în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, pentru a protesta împotriva reținerii deputatei Marina Tauber.

Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore, fiind bănuită de falsificarea raportului financiar al partidului și finanțarea acestuia de către grupul criminal organizat, condus de Ilan Șor.

Comisia juridică, numiri și imunități a dat aviz pozitiv la cererile privind imunitatea Marinei Tauber.

Centrul Național Anticorupție (CNA), Procuratura Anticorupție (PA) și SIS au descins în dimineața zilei de 21 iulie cu percheziții la mai multe adrese din Republica Moldova.

Tot pe 21 iulie, la ședința Parlamentului au parvenit două cereri din partea Procuraturii Generale cu privire la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber.

Dumitru Robu declară că Marina Tauber ar fi falsificat raportul privind gestiunea financiară a partidului.

Marina Tauber a anunțat că urmează să fie reținută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării