main logo
772

Ridicarea imunității lui Tauber: Cererile, examinate de Comisia juridică

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, anunță că au parvenit două cereri din partea Procuraturii Generale cu privire la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber.

Ridicarea imunității lui Tauber: Cererile, examinate de Comisia juridicăFoto: știri.md

Cererile au fost trimise Comisiei juridice, numiri și imunități, pentru examinarea conform procedurii, transmite Știri.md.

"Au parvenit două cereri din partea Procuraturii Republicii Moldova privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber.

Prima cerere conține:

1. Ridicarea imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber.

2. Încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a deputatului Marina Tauber pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 181, cu indice 2, aliniatul 1 din Codul penal.

A doua cerere conține:

1. Ridicarea imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber.

2. Încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a deputatului Marina Tauber pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 181, indice 2, aliniatul 5 din Codul penal", a spus Igor Grosu.

Potrivit legii, este vorba despre finanțarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale:

1) Falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice și/sau a rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale în intenția de a substitui sau a ascunde identitatea donatorilor, volumul mijloacelor acumulate ori destinația sau volumul mijloacelor utilizate care se pedepsește cu amendă în mărime de la 550 la 850 de unități convenționale sau cu închisoare de până la trei ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități pe un termen de până la cinci ani.

2) Acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic sau a concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat sau a unei organizații (asociații) criminale care se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1.350 de unități convenționale sau cu închisoare de la unu la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități pe un termen de la doi la cinci ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării