main logo
1680

Percheziții la activiștii Partidului ȘOR: Robu dezvăluie ce li se incriminează și ce ar urma

Procurorul general interimar susține că ar urma extrădarea lui Ilan Șor în Republica Moldova.

Percheziții la Partidul ȘOR: Robu dezvăluie ce li se incrimineazăFoto: Realitatea.md

În același timp, referindu-se la perchezițiile de joi dimineață, acesta declară că Marina Tauber ar fi falsificat raportul privind gestiunea financiară a partidului, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Șeful interimar al Procuraturii susține că Partidul „ȘOR” ar fi finanțat de către un grup criminal organizat. Referindu-se la perchezițiile efectuate la Marina Tauber, acesta a vorbit despre două capete de acuzare.

„Este bănuită în comiterea infracțiunii de falsificare a raportului privind gestiunea financiară a Partidului „ȘOR” pentru primul semestru din 2022. Al doilea capăt de acuzare se referă la finanțarea partidului de către un grup criminal organizat, condus de Ilan Șor”, a declarat Dumitru Robu presei.

Robu nu a vrut să numească alți figuranți ai dosarului. Potrivit lui, asemenea detalii ar putea periclita desfășurarea anchetei și acțiunilor de urmărire penală.

Precizăm că deputata fracțiunii „ȘOR” califică dosarul drept unul politic. Conform ei, descinderile reprezintă acțiuni politici și ar fi efectuate la comanda guvernării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării