897
2
Filip, despre decizia Curții Constituționale: Suntem într-o situație de criză
897
2

Suntem într-o situație de criză și trebuie să avem grijă ca oamenii să nu aibă de suferit.

Foto: știri.md

Așa a reacționat fostul prim-ministru Pavel Filip după ce Curtea Constituțională a suspendat Legea privind ratificarea acordului rusesc, transmite Știri.md

Totuși, el susține că indiferent de situație, cetățenii trebuie să-și primească salariile și pensiile. 

"Chiar și după decizia Curții Constituționale, indiferent dacă suntem din partide de dreapta, de centru sau de stânga, avem cu toții responsabilitatea de a le asigura cetățenilor noștri salarii și pensii, drumuri, spitale, școli. Problema rămâne și ea trebuie rezolvată: avem un deficit bugetar de 16 mlrd. lei și trebuie să găsim banii necesari pentru a asigura investițiile planificate în acest an. Este un efort pe care Guvernul și Parlamentul trebuie să-l facă împreună. Suntem într-o situație de criză și trebuie să avem grijă ca oamenii să nu aibă de suferit", a spus Filip. 

Știri.md amintește că acordul privind creditul de 200 milioane de euro, oferit de Federația Rusă și ratificat de Parlamentul din R. Moldova, a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională de la Chișinău.

Ulterior, PSRM a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional acordul privind creditul de 200 milioane de euro oferit de Rusia.

Puțin mai târziu, după decizia Curții Constituționale din această seară, 7 mai curent, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a pronunțat asupra acestei hotărâri.

Totodată, președintele țării, Igor Dodon, a reacționat dur după ce Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional acordul creditului în valoare de 200 milioane de euro oferit de Rusia.

În același timp, Platforma DA a afirmat că Curtea Constituțională „dă speranța că putem rezista regimului neosovietic al lui Dodon”.

Și prim-ministrul Ion Chicu a reacționat spunând că Guvernul nu va renunța la nici un proiect. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter