main logo
1729

Premierul, după decizia CC: Nu renunțăm la niciun proiect

Prim-ministrul țării noastre, Ion Chicu, a venit cu un angajament după decizia luată de Curtea Constituțională (CC).

Premierul, după decizia CC: Nu renunțăm la niciun proiectFoto: știri.md

Știri.md transmite că șeful Guvernului a scris într-o postare pe Facebook:

„CCM a luat o decizie. E obligatorie spre executare.

Precum e obligatorie spre executare și finanțarea cheltuielilor prevăzute în legea bugetului de stat. Guvernul va identifica sursele necesare pentru acoperirea găurii bugetare provocate de această decizie.

Nu renunțăm la niciun proiect din cele menite să susțină cetățenii, agenții economici sau de reabilitare a infrastructurii drumurilor”, a încheiat premierul.

Știri.md amintește că acordul privind creditul de 200 milioane de euro, oferit de Federația Rusă și ratificat de Parlamentul din R. Moldova, a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională de la Chișinău.

Ulterior, PSRM a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional acordul privind creditul de 200 milioane de euro oferit de Rusia.

Puțin mai târziu, după decizia Curții Constituționale din această seară, 7 mai curent, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a pronunțat asupra acestei hotărâri.

Totodată, președintele țării, Igor Dodon, a reacționat dur după ce Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional acordul creditului în valoare de 200 milioane de euro oferit de Rusia.

În același timp, Platforma DA a afirmat că Curtea Constituțională „dă speranța că putem rezista regimului neosovietic al lui Dodon”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării