main logo
2014

Sandu: Curtea Constituțională le-a dat dur peste obraz guvernanților

După decizia Curții Constituționale din această seară, 7 mai, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a pronunțat asupra hotărârii adoptate.

Sandu: Curtea Constituțională le-a dat dur peste obraz guvernanțilorFoto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, lidera PAS a menționat faptul că „CC a dat peste obraz guvernanților” și că într-adevăr „unele prevederi ale acestui acord pun în pericol țara”, transmite Știri.md.

„Curtea Constituțională le-a dat dur peste obraz guvernanților actuali, din nou, de această dată declarând acordul privind împrumutul rusesc neconstituțional.

Faptul că unele prevederi ale acestui acord pun în pericol securitatea economică a țării era evident de la bun început. Curtea Constituțională a decis că acestea contravin și legii supreme, Constituției.

Ne bucurăm să vedem că, în pofida presiunilor din ultima perioadă asupra judecătorilor Înaltei Curți, aceștia au demonstrat corectitudine, curaj și supunere doar Constituției”, a scris Maia Sandu.

Știri.md amintește că acordul privind creditul de 200 milioane de euro, oferit de Federația Rusă și ratificat de Parlamentul din R. Moldova, a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională de la Chișinău.

Totodată, cu puțin timp după decizia Curții Constituționale, PSRM a venit cu o reacție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării