main logo
804

PPDA: CC dă speranța că putem rezista regimului neosovietic al lui Dodon

Astăzi, 7 mai, Curtea Constituțională (CC) a anulat acordul creditului din Rusia. Potrivit celor de la PPDA, Curtea Constituțională „dă speranța că putem rezista regimului neosovietic al lui Dodon”.

PPDA: CC dă speranța că putem rezista regimului neosovietic al lui Dodon

Declarația face parte din textul comunicatului emis de Platforma DA cu acest prilej, transmite Știri.md. Prin acest comunicat Platforma DA relatează despre faptul că a luat act de decizia Curții Constituționale și declară următoarele:

”Recunoașterea neconstituționalității acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat este un act definitiv al Curții Constituționale, care pune punct în această dispută.

Curtea Constituțională a pronunțat această decizie sub presiunea instituțiilor de forță ale statului și a unei presiuni fără precedent a președintelui statului asupra judecătorilor Curții, demonstrând fermitate și curaj, afirmându-se ca ultim bastion al democrației moldovenești.

Platforma DA a contestat acest acord  fiind fermă  pe ideea că este unul ilegal și total păgubos pentru Republica Moldova, de natură să provoace grave probleme de corupție și oportunități de delapidare a banilor publici, prin garantarea unor credite private de către guvernul Republicii Moldova, puse pe spatele cetățenilor.

Rămânem ferm convinși  că acest credit  este un instrument de finanțare a campaniei electorale a președintelui Igor Dodon camuflat prin investiții în infrastructură.

Păstrarea independenței Curții Constituționale este în continuare vitală pentru funcționalitatea statului nostru.

Platforma DA va milita pentru crearea unor instituții puternice în Republica Moldova, capabile să asigure  drepturi și libertăți egale pentru toți cetățenii țării.

Vom milita în continuare pentru fortificarea democrației și eliminarea oricărei forme de autoritarism. Curtea Constituțională ne-a oferit astăzi speranța că putem rezista și împotriva acestui regim neosovietic condus de președintele Igor Dodon”, se arată în comunicatul emis de PPDA.

Știri.md amintește că acordul privind creditul de 200 milioane de euro, oferit de Federația Rusă și ratificat de Parlamentul din R. Moldova, a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională de la Chișinău.

Ulterior, PSRM a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional acordul privind creditul de 200 milioane de euro oferit de Rusia.

Puțin mai târziu, după decizia Curții Constituționale din această seară, 7 mai curent, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a pronunțat asupra acestei hotărâri.

Totodată, președintele țării, Igor Dodon, a reacționat dur după ce Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional acordul creditului în valoare de 200 milioane de euro oferit de Rusia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării