main logo
4970

Protestul fermierilor: O ambulanță solicitată de un bărbat, blocată

Din cauza tehnicii agricole lăsate de fermieri pe traseul Leușeni, o ambulanță nu poate ajunge la PTF Leușeni-Albița ca să-i acorde îngrijiri medicale unui bărbat cu probleme cardiace, căruia i s-a făcut rău.

Protestul fermierilor: O ambulanță solicitată de un bărbat, blocatăColaj: Știri.md

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, serviciul de urgență nu a reușit să ajungă la el din cauza unităților de tehnică care au blocat accesul, iar acțiunile unor fermieri sunt regretabile, transmite Știri.md.

Ambulanța a rămas blocată la aproape un kilometru de punctul de trecere a frontierei, iar medicii au fost transportați de polițiști pentru a oferi ajutorul necesar persoanei în cauză.

„Amintim repetat persoanelor care de mai multe zile perturbează traficul pe acest traseu, prejudiciind activitățile cotidiene și cele economice ale cetățenilor, că acțiunile lor nu trebuie să afecteze dreptul persoanelor la libera circulație, dar mai ales la sănătate”, se arată în mesajul IGP.

Știri.md amintește că, de luni, fermierii din mai multe regiuni ale țării au scos tehnica agricolă pe șosele. S-au anunțat blocaje ale vămilor Leușeni, Costești și Cahul-Oancea, dar și ale traseelor naționale.

Miercuri, premierul Dorin Recean i-a îndemnat pe agricultorii care protestează să respecte drepturile celorlalți cetățeni.

Totodată, potrivit lui Dorin Recean, oricât ajutor s-ar oferi, o asociație din cele 30 continuă să fie nemulțumită și să șantajeze.

În replică, Sergiu Stefanco a spus că fermierii se vor întâlni doar cu premierul, președintele Parlamentului și președintele R. Moldova.

Menționăm că și vineri drumul de acces spre vama Leușeni este blocat de tractoare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării