main logo
4179

Recean roagă agricultorii să deblocheze vama: Bolea pleacă la Cahul

Dorin Recean îndeamnă agricultorii care protestează să respecte drepturile celorlalți cetățeni.

Recean roagă agricultorii să deblocheze vama: Bolea pleacă la CahulFoto: știri.md

Premierul a trecut în revistă ajutoarele care au fost deja acordate fermierilor și a anunțat că vineri îi așteaptă la discuții, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Totodată, șeful Executivului a precizat că miercuri, începând cu ora 16:00, ministrul Agriculturii pleacă la Cahul. Începând cu 16:00, Vladimir Bolea urmează să discute cu fermierii de acolo, cel mai grav afectați de secetă.

„Avem dreptul să protestăm, dar să o facem în așa măsură ca să nu afectăm drepturile altora. Există angajamentul vicepremierului Bolea și al meu ca gradual să rezolvăm. Am alocat bani. În 2023 practic nu au existat importuri de cerealiere. Alocăm bani pentru subvenții și continuăm să identificăm resursele financiare ca să le alocăm. (…) Guvernul trebuie să continue să caute soluții. (…) Asta este angajamentul nostru și asta facem”, a spus Recean.

 De luni, fermierii din mai multe regiuni ale țării au scos tehnica agricolă pe șosele. S-au anunțat blocaje ale vămilor Leușeni, Costești și Cahul-Oancea, dar și a traseelor naționale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării