main logo
3485

Oficial: 276 de pacienți au fost vindecați de COVID-19 în R. Moldova

Numărul pacienților tratați de COVID-19 în R. Moldova se ridică la 276 de persoane.

Oficial: 276 de pacienți au fost vindecați de COVID-19 în R. MoldovaFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului de dimineață, transmite Știri.md.

"Pe parcursul zilei de ieri, 16 aprilie, au fost externați din instituțiile medico-sanitare publice 41 de pacienți. Astfel, în total tratate avem 276 de persoane tratate", a spus Dumbrăveanu.

Amintim că în Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 2.154 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Astfel, din numărul total de cazuri confirmate, 127 sunt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, România, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, iar 1.892 sunt cu transmitere locală.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 54 decese din cauza COVID-19, iar 276 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării