main logo
5816

Bilanț cu 2.154 de infectați. Ministru: 12 intubați și 143 în stare gravă

În Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 2.154 de persoane infectate cu COVID-19.

Bilanț cu 2.154 de infectați: 12 intubați și 143 în stare gravă

Din numărul total, 2.019 de persoane au fost testate în condiții de laborator, iar alte 135 de persoane sunt tratate la domiciliu, transmite Știri.md

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal.

Astfel, din cele 9.848 de teste prelevate în condiții de laborator, 127 cazuri sunt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, România, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, iar 1.892 sunt cu transmitere locală.

La fel, ministra Sănătății a declarat că 143 de persoane sunt în stare gravă, 572 în stare medie și 1.304 în stare satisfăcătoare.

"Actualmente avem 12 persoane la respirație artificială. 7 dintre ei sunt intubați la Spitalul Republican și 5 la Institutul de Medicină Urgentă.

Totodată, numărul persoanelor tratate ajunge la 276 de persoane. Încă 41 persoane au fost tratate și au fost externate pe parcursul zilei de ieri", a spus Dumbrăveanu.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 54 decese din cauza COVID-19.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării