main logo
3470

Momentul detonării dronei căzute în apropierea localității Etulia

Oamenii legii informează că echipele de specialiști de la Bombteh au reușit să neutralizeze încărcătura explozivă descoperită în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, unde au căzut fragmentele de dronă.

Momentul detonării dronei căzute în apropierea localității EtuliaFoto: Captură de ecran

Potrivit Poliției R. Moldova, pentru a asigura o intervenție în condiții de siguranță, specialiștii au evacuat explozivul la Centrul de tragere din orașul Vulcănești, unde s-a efectuat detonarea controlată, transmite Știri.md.

Este important de menționat că zona în care au fost depistate fragmentele de dronă a fost complet curățată și nu mai prezintă niciun pericol pentru siguranța publică.

Știri.md amintește că Poliția de Frontieră a anunțat în ziua de 11 februarie că în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.

La scurt timp, președintele R. Moldova, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, au venit cu o reacție în care condamnă atacurile recente ale Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că, în cadrul cercetărilor, specialiștii Secției tehnico-explozive a Poliției au depistat partea de luptă a dronei care conținea circa 50 de kilograme de explozibil.

Video: IGP; Poliția de Frontieră

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării