main logo
4801

IGP: Drona căzută la Etulia avea 50 de kilograme de explozibil

Inspectoratul General al Poliției a prezentat noi detalii despre drona depistată duminică, 11 februarie, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești.

IGP: Drona căzută la Etulia avea 50 de kilograme de explozibilImagine simbol

Potrivit oamenilor legii, în cadrul cercetărilor, specialiștii Secției tehnico-explozive a Poliției au depistat partea de luptă a dronei care conținea circa 50 de kilograme de explozibil, transmite Știri.md.

În acest sens, polițiștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate.

IGP precizează că, din momentul depistării fragmentelor și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat, iar oamenii legii au asigurat siguranța publică.

Știri.md amintește că Poliția de Frontieră a anunțat în ziua de 11 februarie că în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.

La scurt timp, președintele R. Moldova, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, au venit cu o reacție în care condamnă atacurile recente ale Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării