main logo
3560

Reacția autorităților după depistarea fragmentelor unei drone la Etulia

Autoritățile Republicii Moldova au venit cu o reacție după ce în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești, în weekend, au fost depistate bucăți de dronă.

Reacția autorităților după depistarea fragmentelor unei drone la EtuliaFoto: Newsmaker.md

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește aproape de casă, în Moldova - din nou. Descoperirea resturilor de drone Shahed în sudul Moldovei servește astăzi ca un alt memento dur al realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a scris Maia Sandu pe platforma X, transmite Știri.md.

De asemenea, premierul R. Moldova, Dorin Recean, a condamnat „ferm” atacurile recente ale Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

„Astăzi, fragmente de dronă au fost găsite în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a scris premierul Dorin Recean.

Totodată, cu o reacție a venit și ministrul de Externe, Mihail Popșoi. 

„Condamnăm atacurile barbare constante ale Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează direct și Republica Moldova. Rămășițele dronei Shahed, găsite astăzi în sudul țării în apropierea graniței, sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”, a declarat Popșoi. 

Știri.md amintește că Poliția de Frontieră a anunțat în ziua de 11 februarie că în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.

La scurt timp, acestea au fost trimise la expertiză.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării