main logo
1357

MAEIE: Rusia încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacție în urma bombardamentelor Rusiei în Ucraina din 14 ianuarie 2023, afirmând că Federația Rusă "încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar".

MAEIE: Rusia încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitarColaj: știri.md

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene își reiterează condamnarea în termenii cei mai fermi a războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Acțiunile brutale de astăzi, care au vizat zone civile, intens populate din orașele Kyiv, Kharkiv, Mykolaiv, Lviv, Odesa și Vynnytsa, încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar și, implicit, a Cartei Națiunilor Unite. 

Cetățenii noștri resimt consecințele dramatice ale acestui război iar o dovadă în plus este descoperirea în zona sectorului de frontieră Larga din raionul Briceni a resturilor unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Republica Moldova exprimă și pe această cale sprijinul neclintit pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării vecine”, a comentat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Amintim că, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Cu o reacție a venit premierul Natalia Gavrilița, dar și Ministerul Apărării.

Știri.md amintește că la sfârșitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de apărare al Ucrainei a căzut pe teritoriul R. Moldova, în localitatea Naslavcea, raionul Ocnița. Geamurile mai multor locuințe au fost sparte. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

După acest incident, Ministerul de Externe de la Chișinău a declarat „persona non grata” pe teritoriul R. Moldova un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Rusia a declarat pe 9 noiembrie „persona non grata” un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova.

Totodată, premierul Natalia Gavrilița a condamnat atacurile forțelor armate ruse asupra Ucrainei.

Al treilea caz a avut loc în data de 5 decembrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării