main logo
1735

Resturi de rachetă, căzute la Briceni. Precizările Ministerului Apărării

Ministerul Apărării vine cu precizări în legătură cu resturile de rachetă, care au căzut la Briceni, fiind descoperite în satul Larga, care provin din atacurile aeriene ale Federației Ruse asupra Ucrainei.

Resturi de rachetă, căzute la Briceni. Precizările Ministerului ApărăriiFoto: știri.md

"Elementele electronice depistate urmează a fi investigate de organele competente", precizează Ministerul, transmite Știri.md.

"Sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat survolări ale spațiului aerian al Republicii Moldova", se mai arată în precizare.

Amintim că, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Cu o reacție a venit premierul Natalia Gavrilița.

Știri.md amintește că la sfârșitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de apărare al Ucrainei a căzut pe teritoriul R. Moldova, în localitatea Naslavcea, raionul Ocnița. Geamurile mai multor locuințe au fost sparte. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

După acest incident, Ministerul de Externe de la Chișinău a declarat „persona non grata” pe teritoriul R. Moldova un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Rusia a declarat pe 9 noiembrie „persona non grata” un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova.

Totodată, premierul Natalia Gavrilița a condamnat atacurile forțelor armate ruse asupra Ucrainei.

Al treilea caz a avut loc în data de 5 decembrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării